Pannierstraße

Jeg er riktignok ikke i Berlin, men det er til gjengjeld mandag og jeg hadde handlet noen koteletter og et par egg. Det var ikke akkurat grillvær ute, så da var det heller ikke så mye å lure på hvordan jeg skulle lage kotelettene.

Panerte svinekoteletter
Vend koteletter i vispet egg og så i brødrasp som eventuelt er blandet med litt salt og pepper. La kotelettene hvile seg litt, og stek i smør. Pass på varmen så paneringen ikke brenner seg. Har du en oste-rest liggende (f.eks et stykke chèvre) er det bare å legge dette oppå mens kotelettene surrer på svak varme mot slutten. Spis med kokte poteter til, og drikk pils eller en billig vin (jeg kan ikke anbefale denne). Strengt tatt bør man vel ha erter ved siden av, men jeg laget nå en salat.

En enkel salat (du vet, slik de lager der nede)
Salatblader, løk og tomat. Pepper, en skvis sitron og rikelig med olivenolje, så man kan late som om det er sunt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar