Mandagsmat

Manda'n legger litt tøft an, som dem sier. Derfor kan det være greit å ikke ta for hardt i. Dette er ikke dagen for de store utskeielsene, og man bruker gjerne det man har liggende.

Et snitt etter jobb
Legg først turen innom en anstendig bar (f.eks Internasjonalen) og ta en liten øl. Sitter man i baren og leser f.eks Martin Amis e.l, desto bedre.

Brød, vin og olje
Vel hjemme kan man starte med å ta ut et egg fra kjøleskapet. Orker man ikke lage carbonara ved middagstid kan man alltids legge det inn igjen, grunnlaget er i allefall lagt. Men noe godt brød bør man ha. Er det godt nok gjør det jo ikke at det er rester fra lørdag, hvis ikke bør man sørge for å handle inn noe kurant på vei hjem. Har man ikke bra olivenolje får man heller bruke vanlig olivenolje (men at den smaker ørlite er nok en fordel). I alle tilfelle, åpne en flaske vin,  gjerne relativt rimelig. Skjær opp en tomat eller to og dryss over pepper og litt olje. Skjær opp litt brød, dypp i oljen og spis med vin til. Har man noe ost liggende er det også fint (alt fra Babybel til noe ordentlig). Dette kan man holde på med utover kvelden.

Skulle man til alt overmål stadig være sulten, kan man koke egget man tok ut av kjøleskapet, eller eventuelt lage carbonaraen man planla hele veien. Er man derimot passelig mett av brød, olje og vin, legger man egget tilbake i kjøleskapet og spiser heller en kapers. Ønsker man å variere er det jo bare å plukke frem f.eks en ansjos.

Noe (ikke nødvendigvis søtt) til slutt
Nærmer man seg bunnen av flaska og klokka har passert tolv er det greit å åpne en pose baconcrisp. Det får være grenser for hvor langt man skal strekke en Meat Free Monday.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar