Mango-mos

I denne varmen er det ikke stort man orker, men en mangosorbet utpå kveldinga hjelper jo noe. Riktignok er det ikke helt lett å få grep om mangosesongen, i går bugnet Tøyengata over av pall på pall. I dag var det så godt som blåst bortsett fra noen kasser i den øverste sjappa.

Men først en enkel middag.

Mais & bacon
Kok maiskolber (de er også muligens i sesong nå kan det se ut som). Stek bacon (hadde kun i skiver, men det fikk gå, de var iallefall tykke). Spis maisen med baconfett og smør over, og stekt bacon og rømme eller yoghurt ved siden av.

Mangosorbet
Skrell et antall mango, 4 stk gir ca 1l mos (som er omtrent det is-maskina mi håndterer). Et skrelletips er å kutte i begge ender, lage 4 snitt langs langsiden og trekke av flikene. Skrap så ut kjøttet med skje, og kjør i blender. 




Ha oppi litt sukkerlake (men ikke for mye, mangoen er søt av seg selv) og litt sitronsaft. I mangel av sukkerlake og sitron kan man eventuelt bruke en skvett 7up. Erfaring viser at litt (billig!) tequila i tillegg kan gi en fin vri. Barskapet mitt fører ikke sånt, så jeg bruker derfor cachaça istedenfor (igjen bare en skvett for smakens skyld, men resultatet blir ikke like subtilt ). Gi en runde til i blenderen, og hell over i ismaskinen. Har man tid kan man kjøle ned først, men det er ikke like kritisk som med iskrem. La stå til man har passelig konsistens, du rekker både å vaske kniver og blender og å ta en vente-panaché.


Spis og vær glad, og putt overskuddet i frysen. Porsjonspakninger er fint, det kommer flere late dager.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar