Müsli püsli

For å ha et incentiv til å sette igang en ny runde yoghurtproduksjon (og å ha noe å spise den med) tenkte jeg det var på tide å prøve å lage müsli (s.k frokostblanding). Det var jo ganske lett, men jeg sparte antageligvis endel arbeid på å ikke måtte plukke nøttene selv.

Jeg startet først med å lage en drink til arbeidet:

Eple & eple (calvados & eplemost)
2 shot calvados i et highball-glass fylt med is, topp med eplemost og rør. Serveres med sugerør. Idag hadde jeg kun eplejuice for hånden og det fungerte også godt.

Frokostblanding
Etter å ha studert ymse litteratur på nettet kom jeg fram til at man kan egentlig blande hva man vil, ha oppi litt olje og væske og riste i ovnen. Noen prøver tydeligvis å optimere blandingen for mest/minst kalorier, karbohydrater eller vitaminer, men det virket litt tullete. Et tips jeg plukket opp var nå iallefall å bruke juice istedenfor vann.

Blandet ca. 5 dl havregryn, 100 g mandler, 100 g hasselnøtter og 50-100g solsikkekjerner. For å hakke nøtter er det smart med en solid kniv og stabilt underlag. Solsikkene støtte jeg med morter. Videre 50g kokosmasse og bittelitt salt. Hadde så oppi noen spiseskjeer honning (riktignok rosmarinhonning men den eneste jeg hadde som var ganske flytende), ca 0.5dl matolje og 1dl eplejuice og blandet inn i det tørre. Det er litt uklart for meg hvilken funksjon oljen har oppi alt dette, men la gå. Bredte det ut i en langpanne og stekte på 200 grader i ca en halvtime, og hadde oppi en klype rosiner mot slutten.

 Jeg har ikke laget yoghurt ennå og har derfor ikke fått ekte prøvesmakt, men en smak både naturell og sammen med butikkyoghurt tilsier at dette var relativt vellykket.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar