Rop på sommern så kommern, del 2

Blåskjell er jo veldig godt om våren, men vitterlig også et tegn på sommer. Jeg dro innom Flyvefisken og hentet en god kilo, og tok med en Solar das Bouças opp fra boden.

Perfekt blanding av sterkt, søtt og surt. Sommerfrisk aperitif (som pussig nok minner om varme sommerkvelder).

Blåskjell dampet i vinho verde med ovnsbakte poteter og majones
Potetbåter, litt hvitløk og noen tomatbiter med en timiankvist strødd over, bakt i ovn en times tid eller så. Majones (eggeplomme, salt, litt sennep, olje, sitronsaft, hvitløk).

Litt hvitløk, masse purre og hva man nå skulle ha for hånden (i dette tilfelle persille som jeg glemte å bruke) freses i litt olje, før man har oppi skjellene (alle de som har lukket seg fint etter å ha blitt skylt i kaldt vann) og et glass vin. På med lokket og vent tre-fire minutter til det er ferdig.

Spis med fingrene. Pass på å ha brød ved siden av til å dyppe i kraften.

Frukt
Del en ananas og en melon i biter eller skiver. Wow, så godt!
(Moscatel og melon ftw!)