Forberedelser

Det er enkelte matvarer man alltid bør ha liggende. F.eks puffet ris og gin, men antageligvis ennå viktigere sennep og pølser. For plutselig er det søndag og man må trøste seg litt og lade opp til den nye uken. Pølsene og sennepen bør vel strengt tatt være hjemmelaget, men om man som meg ennå ikke har kommet igang med kjøttkverna eller handlet sennepsfrø bør man iallefall sørge for at pølsene kommer fra glade griser, f.eks Grøstad (det er jo lite vits å lage mat med triste råvarer). En fin regel å følge er også at jo mer tilbehør, jo bedre.

Søndagspølser
Frokostpølser fra Grøstadgris passer fint, evt. andre som smaker litt. Stek poteter og hvitløk i olje, dryss over godt med salt og pepper og litt grønt (basilikum, rosmarin eller hva man nå har i vinduskarmen). Når potetene er ferdig kan man dempe varmen og legge noen tomater (hele eller delt i to) og noen pølser i panna. Beregn alltid en ekstra pølse, klarer man ikke spise alt har man noe til frokosten på mandag. Ta pølsene av panna og stek et speilegg med noe god ost på. Spis pølser og poteter med speilegg, sennep (skånsk) og aïoli (hvis man har en rest liggende), eller creme fraiche. Tomatene blir gode med en persillekvast til og noen oliven. Drikk pappvin til, fra melkeglass.

Som en øvelse for leseren kan man nå slå opp Nigel Slaters fine bok Appetite på henholdsvis Amazon.com og Amazon.co.uk og se hvilken utgave som fortjener navnet.