Sukker og vann = kliss

Sukkerlake, eller sirup om du vil, er noe man egentlig alltid bør ha stående i kjøleskapet. Det er heller ingen grunn til å ikke ha det, ettersom det er så enkelt å lage. Det er mulig sukker-til-vann-ratioen endres noe om man skal legge en frukt på lake fremfor å lage en drink, men prinsippet er det samme.

Enkel sukkerlake
Varm opp én del vann i en kjele, og hell sakte i to deler sukker, hele tiden under omrøring. Rør til alt sukkeret er løst opp, og la kjøle seg ned. Hell over på en ren flaske og sett i kjøleskapet. Dette holder seg en god stund (men dersom sukkeret begynner å krystallisere seg etterhvert kan du lage en ny). Er man ekstra nøye kan man sile den avkjølte laken over i flasken for å få vekk eventuelle resterende sukkerkorn.

For å helle noe på flaske er en trakt svært nyttig. Jeg ble faktisk overrasket over hvor mye lettere det var å helle med trakt enn uten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar