Sauer er ålreite dyr

Nå om vinteren melder behovet for såkalt comfort food seg ganske raskt dersom man beveger seg utendørs. I dag hadde jeg karret meg ned til sentrum for en kopp kaffe, og innså ganske raskt at jeg måtte ta med meg noe hjem som jeg kunne putte i ovnen, og som gjerne kunne stå der en stund og bli til noe varmt og godt. På veien hjem stakk jeg derfor innom slaktern i Tøyengata og spurte etter en lammeskank. Der hadde jeg flaks, de hadde én liggende. Den var til gjengjeld ganske solid og hadde nok ikke hengt på det minste lammet fra ifjor høst, for å si det slikt. Desto bedre for hva jeg tenkte å lage.

Braissert lammeskank
Standard prosedyre. Smurte inn skanken med hvitløk, salt, pepper, rosmarin og noen gressløk-kvaster fra vinduskarmen. Helte på en rødvinsskvett og lot stå litt, mens jeg kappet opp løk, gulrot, kålrabit og etpar tomater og puttet i ovnen. Brunet skanken i en jerngryte med smør, vin og et laubærblad, og la den oppå grønnsakene. Der sto det under folie på ca. 150 grader i drøye tre timer (det var som sagt et solid stykke). Underveis åpnet jeg en Marquês de Borba som passet godt til brød dyppet i sjy fra ovnen (måtte jo snu kjøttet etpar ganger).

Dette ble svært godt. Rotgrønnsaker, couscous trukket i sjysaus og kjøtt som var mørt og fint og smakte intenst av får. Tomatene var forøvrig av type mini, som var blitt knall søte av opphold i ovnen.
Jommenmeg ble det ikke litt til overs til imorgen og.

Yoghurt
Til dessert, vaniljeyoghurt med epler og svisker. Ikke mer å si om den saken. Kjøpt på supern alt sammen.

Et par små sterke
Til sist, en knallsterk espresso og en liten klunk Eplebrent Brut fra Agder Brenneri. Nora Brockstedt på radioen.  Bruten er overraskende god (tenker jeg hver gang jeg drikker den) !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar