Vanlig burger

I forbindelse med et postei-eksperiment før jul endte jeg opp med å handle en ny kjøttkvern. Elektrisk sådan. 2 kg i minuttet, står det på esken, hvilket jo høres ut som såkalt fast food.

Hamburger
En god burger kan man gjerne lage av godt kjøtt, eksempelvis entrecôte. Vi dro ikke innom slaktern, men handlet et par greie stykker i butikken. Skar kjøttet i stykker og malte sammen med salt, pepper, litt karve og persille. Man kan nok være mer oppfinnsom enn dette, men det er vel strengt tatt ikke vits i å overdrive (et par kapers lurte vi vel også med).

Rørte inn et egg etter runde nummer to i kverna, og formet til passelige (dvs relativt store) burgere. Da burgerbrødene var klare var det igang med steking. Først noen skiver bacon, som nok kunne vært med i kverna, hadde jeg tenkt på det litt tidligere. Så burgerne, stekt i baconfett.

Var tom for ketsjup ettersom jeg stadig ikke har laget dette, men en skive bacon, sennep, løk og mer kapers var jo helt greit. Vil man ha ekstra fett på burgeren kan man dyppe burgerbrødet i stekepanna før man danderer til.

For å holde det enkelt (og innenfor rimelige tidsrammer) laget vi ikke pommes frites e.l, men spiste syltede agurker ved siden av.

Burgerbrød
Bland passe mengder mel, vann, gjær og salt og la heve. Form til boller og hev igjen, og sett i ovnen. Man bør vel pensle og drysse på sesamfrø e.l, men dette hadde jeg ikke.

En dram for magen
Jf. tidligere eksperimentering med krydderdram, og ettersom våren står for tur etterhvert, har jeg handlet en dram med rosenrot og pors fra Agder brenneri - Den lille skarpe. Den var som omtalen sier, mild men med en fin og skarp avslutning. Akkurat det som trengtes for å klare oppvasken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar