Nypoteter

Det er tid for primører, de har jo faktisk vært her en tid, men utover en og annen nykål, noen veldig gode erter på Akersberget og tilsvarende gulerøtter på Rolfs Kök har jeg ikke anstrengt meg nevneverdig for å benytte meg av alle disse flotte råvarene man strengt tatt bør fråtse i mens man har anledning.

I dag var det iallefall tid for norske nypoteter (ferskpoteter kalles det visst nå).

Nypoteter med bacon og dampede gulerøtter
Nypoteter kokt i ganske lite vann, ristet forsiktig sammen med litt salt og en skvett olje etterpå. Servert med dampete gulerotbiter, baconbiter stekt med litt godt smør, og eggebåter (ikke-helt-hardkokt). Ved siden av, tomater med basilikum og litt tyrkisk yoghurt.

Til såpass sunn mat var det greit med et glass isvann (så lenge en passer på å få i seg noe sterkt senere).

Anbefaler forøvrig følgende artikkel om emnet fra over kjølen: Passion for potatis.

En plomme eller to
Etter dette burde man såklart spist norske jordbær, som også har begynt å dukke opp til overkommelige priser, men man får ta hva man har. I dette tilfelle noen relativt modne plommer.

Pastis i parken
Dette ble mer kvelds/nattmat enn middag, jeg gjentok derfor ikke gårsdagens sommer-slager: En flaske Pernod, en mugge isvann og en bok, inntatt i nærmeste hage.