Plan B

Slik man ikke behøver å gå over bekken etter vann, behøver man ikke dra til Italia for en sunn, kornbasert middag. Men kjører man over Svinesund har man iallefall noe å starte dagen med.

Flaggpunsch
Serveres fra kjøleskapet (glassene også). Ærn ærn!



Byggrisotto med bayer og bacon
Bygggryn ligger i bløt over natten, helst i kraft (jeg var dog for sløv til å handle en høne å lage kraft på i går, brukte derfor buljong) og gjerne med noen laubær. Fremgangsmåte er stort sett som for risotto, men man behøver ikke være like nøyaktig på tid og væskenivå så lenge man har en bayer for hånden.


Sil av bygget, brun hakket løk (hvitløk, sjalottløk, ..) i olje, hell over gryn og ha deretter over halvparten av kraften. Når væsken har kokt inn kan man spe på med bayer, og deretter med resten av kraften (og eventuelt mer øl) etterhvert som væsken trekker inn. For vår del var det passe ferdig etter en halvtimes tid, men det kan nok stå lenger hvis man trenger mer tid. Rør inn en skje smør, dryss over hakket persille, server.

Tilbehør: Stekt bacon og revet parmesan. Og en kald bayer. Forbereder man seg bedre kan nok en svineknoke eller en lammeskank være interessant.

Martini rosso
(hvilerett)

Bringebær på mascarpone
Bringebær serveres på søt mascarpone (dvs blandet med melis) med en skvett bringebærlikør over og ved siden av (husk en isbit i glasset).